WordPress Templates

Tarta cu dovlecei si ciuperci

Print pagePDF pageEmail page

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Astazi aveam chef de o tarta. Ceva rapid de facut, fara prea multe brizbrizuri. Ceva pe stilul arunca-le pe toate intr-o cratita, amesteca-le bine de tot si zvarle-le in tigaie. Eii, bine, dragilor! Nu a fost chiar asa, insa totusi destul de-aproape. Am preparat o tarta cu dovlecei si ciuperci, simpla si perfecta pentru o gustare pe-o vreme de vara.

Tarta cu dovlecei si ciuperci

Ingrediente pentru reteta de tarta cu dovlecei si ciuperci

  • 1 dovlecel sau zucchini
  • 3 oua
  • 200 gr ciuperci
  • 150 ml lapte
  • 200 gr faina
  • sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • busuioc 
  • oregano
  • 50 gr cascaval
  • ulei
  • o lingura de unt pentru uns tava
  • pesmet

Tarta cu dovlecei si ciuperci

Mod de preparare pentru o tarta cu dovlecei si ciuperci

Luati un dovlecel potrivit ca marime, spalati-l si taiati-i capetele.  Daca folositi zucchini nu ii dati coaja jos, acest lucru fiind valabil doar in cazul  dovleceilor obisnuiti.  Apoi taiati dovlecelul in rondele subtiri.  Ciupercile le spalati in apa rece si le taiati felii.

Intr-o tigaie puneti cateva linguri de ulei si cand acesta s-a incalzit puneti feliile de ciuperci. Nu le lasati mult pe foc, ci doar cat sa se inmoaie foarte putin. Doar trase la tigaie, cum s-ar spune. Scoateti-le pe o farfurie si in aceeasi tigaie puneti rondelele de dovlecei. Lasati-le fix 10 sec pe fiecare parte. Apoi trageti tigaia de pe foc.

Intr-un bol bateti spuma ouale cu un praf de sare. Puneti praful de copt, busuiocul si oregano. Incepeti sa adaugati faina alternand cu laptele. La final va trebui sa aveti o compozitie cam de consistenta unei smantani, groasa dar fluida. Adaugati feliile de ciuperci si daca vi se pare ca e cam groasa compozitia mai adaugati putin lapte. Adaugati sare dupa gust.

Ungeti cu unt si tapetati cu pesmet o tava rotunda (24-26cm) sau patrata, depinde fiecare ce are. Turnati in tava compozitia respectiva si nivelati. Adaugati rondelele de dovlecei.

Dati la cuptor, incalzit in prealabil, la 160 grade 20 minute. Scoateti apoi tava si radeti deasupra cascaval dat pe razatoarea mica. Mai lasati 5 minute la cuptor. Scoateti tarta cu dovlecei si ciuperci si taiati-o felii. Seriviti tarta cu dovlecei si ciuperci calda sau rece, dupa preferinte.

Pofta buna!

Tarta cu dovlecei si ciuperci Tarta cu dovlecei si ciuperci Tarta cu dovlecei si ciuperci Tarta cu dovlecei si ciuperci

2 Responses to Tarta cu dovlecei si ciuperci

  1. Pana Cristina spune:

    Minunata idee! Asa, am si eu ratatcite prin frigider, cateva ciuperci si doi dovlecei 😉 Multumesc!!! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.