WordPress Templates

Tarta cu ton si oua de prepelita

Print pagePDF pageEmail page

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

V-am mai spus ca ador tartele, in special acelea sarate. Astazi: Tarta cu ton si oua de prepelita. Combinatie trasnita sau nu? Eu zic doar atat: Delicios!

* Iar pentru cei din Iasi si imprejurimi va recomand un bun furnizor de oua de prepelita, cu preturi bune si oua de calitate. E vorba de prietenii de la Oua de prepelita iasi

Tarta cu ton

Ingrediente pentru tarta cu ton si oua de prepelita

   pentru tarta:
  • 260 gr faina
  • 1 ou
  • 120 gr unt rece
  • cateva linguri de lapte
  • * tava de tarta rotunda de 28 cm
   pentru umplutura:
  • 800 gr branza de vaci
  • 1 conserva mare de ton
  • 12 oua de prepelita
  • 50 gr masline taiate rondele
  • 2 fire de ceapa verde
  • sare si piper
  • 1 galbenus spart in cateva linguri de lapte
Tarta cu ton

Mod de preparare tarta cu ton si oua de prepelita

Mai intai facem aluatul de tarta. Metoda e simpla: amestecati faina cu oul si untul rece taiat bucati. Framanatati si adaugati cateva linguri de lapte rece. Framantati pana obtineti un aluat ferm dar elastic. Dati-l la rece pentru o jumatate de ora.

Apoi puneti aluatul pe masa pudrata cu faina, intindeti cu sucitorul si apoi puneti foaia in tava rotunda unsa bine cu unt. Intepati din loc in loc cu furculita. Puneti apoi umplutura, un strat de branza de vaci frecata cu putin lapte, sare si piper. Apoi un strat din conserva de ton, scursa de zeama. Deasupra puneti din loc in loc ouale de prepelita fierte tare, ceapa verde taiata rondele si maslinele. Ungeti deasupra cu galbenus de ou.

Dati la cuptor, la 160 grade pentru 45 minute. Consumati rece, taiata felii.

Pofta buna!

Tarta cu tonTarta cu ton

One Response to Tarta cu ton si oua de prepelita

  1. Alina Vicu spune:

    Pfoai, estraordinar de bine! Vreau si eu o felie de tarta. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.