WordPress Templates

Tarta cu mere, de post


O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Tarta cu mere, de post, daruita cu drag in Joia Mare. Am copt-o cu o noapte inainte, special pentru oameni dragi pe care urma sa ii vad a doua zi.

Am copt-o cu drag, am daruit-o cu si mai mare drag si-a fost degustata cu entuziasm de echipa celor de la Digi Tv Iasi, unde am fost invitata in emisiunea Dianei Mihalcea, Recrutat in Iasi“.  Am avut emotii mari si un stres pe masura, (destul de  ciudat cu toate reflectoarele alea si camere …brrr!), insa Diana a reusit sa creeze o atmosfera placuta si draguta. Si-i multumesc enorm pentru asta!

Tarta cu mere

Ingrediente pentru o tarta cu mere de 26 cm

pentru aluatul de tarta:
  • 200 gr faina
  • 4 linguri zahar
  • 100 ml ulei
  • un praf de sare
  • apa rece
pentru umplutura:
  • 6 mere
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura scortisoara

 Mod de preparare pentru o tarta cu mere

Intr-un bol puneti faina, un praf de sare, zaharul si uleiul. Incepeti sa incorporati si sa framantati. Pentru ca e un alut fara ou, deci fara un element care sa il inchege, astfel ca va trebui sa folositi apa rece. Rasturnati aluatul faramicios pe o planseta de lucru si incepeti sa ii dati forma unui aluat. Adunati firimiturile de aluat, plusand  cu cate doua-trei linguri de apa rece. Framantati ingredientele pana ce veti obtine o bila de aluat, un aluat ferm dar totusi elastic. Lasati la rece macar o jumatate de ora.

Merele le spalati, le stergeti si le scoateti cotoarele. Apoi le taiati felii grosute. Incingeti putin ulei intr-o tigaie si caliti usor merele. Nu va strambati nasucurile la faza asta. Trust me! Merele calite usor sunt un miracol pt papilele dornice de senzatii proaspat-parfumate. Scoateti feliile pe un  prosop absorbant.

Ungeti cu ulei o tava rotunda, de tarta, de 26 sau 28 cm si tapetati-o cu faina. Intindeti pe masa infainata, cu sucitorul, aluatul. Apoi il puneti in tava tapetata. Randuiti frumusel feliile de mere, presarati zaharul si scortisoara. Coaceti in cuptorul incins, la 170-180 grade, cam 20 minute.

Serviti pudrata cu zahar pudra, optional :)

Pofta buna!

Tarta cu mere

Tarta cu mere

3 Responses to Tarta cu mere, de post

  1. [...] Mazi- zmeură + vanilie= love Delicioasa- cu mascarpone. Easy Peasy- tarta lui Boo Le Blog Piquant- o şarmantă şi cu vino-ncoa tartă cu ciocolată Cookie Jar- o bunăciune cu mere şi caramel. Cristina are o reţetă delicioasă de mere coapte. Maya’s World- o superbă tartă cu mere. Pentru cine ţine post, Alice vine în viteză cu o tartă cu făinoşag. [...]

  1. Lubita Iancu spune:

    Ce frumos arata!!cred ca au fost incantati persoanele din tv care au savurat-o!!
    Felicitari pentru tot ceea ce faci si Hristos a inviat!!

  2. Frumoasa tarta, felicitari pentru reusita si pentru emisiune ;)
    Hristos a inviat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>