WordPress Templates

Pasca cu branza si ciocolata

Print pagePDF pageEmail page

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Va povesteam de Pasca cu branza dulce si aluatul cel mai pufos mesterit in chip strasnic si cu ciocolata, in editie limitata, doar azi pe masa and forever in Tara Bucatelor. Deci, marturisesc: m-am ferit cat am fost mai tinerica de pasca cu ciocolata. N-as putea sa spun de ce :), probabil ale tineretii valuri sau probabil ca nu stiam a aprecia valoarea unui fel de chocolate-cheesecake romanesc 🙂 Anul asta am zis: hait! e musai imperios necesar s-o coc si eu.

Asadar iata noua mea creatiune. Va prezint: Pasca cu branza si ciocolata, ceva extrem, dar extrem de bun. Nu m-am putut abtine sa nu rad vreo trei triunghiuri neguroase in miez de noapte. Sigur ma va bantui, precum m-a batuit si ciocolatosul ala umed.

Pasca cu branza si ciocolata

Ingrediente pentru pasca cu branza si ciocolata

pentru aluat:
  • 500 gr faina Dobrogea 000
  • 250-300 ml lapte caldut
  • 3/4 pahar zahar
  • 100 ml ulei
  • 2 galbenusuri
  • 25 gr drojdie
  • putina sare
  • esenta de rom

pentru umplutura:

  • 200gr branza de vaci
  • 100 pahar zahar sau dupa gust
  • o lingura gris
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 50 gr stafide
  • 2 linguri smantana
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 esenta de rom
  • 1/2 esenta de vanilie
* Din aluat folositi cam jumatate, avand in vedere ca nu mai facem crucea de pe mijloc, iar inelul de jur imprejur va fi mai mic. 
* Forma de tarta de 26 cm, unsa cu unt.
la ingredientele pentru umplutura adaugati
  • 150 gr ciocolata
  • 50 ml lapte
  • 1 lingurita mare de amidon alimentar
Pasca cu branza si ciocolata

Mod de preparate pentru pasca cu branza si ciocolata

Ciocolata, rupta bucati, o puneti pe foc, impreuna cu laptele. Cand s-a topit, adaugati amidonul si amestecati pana se ingroasa. Lasti putintel la racit dupa care incorporati treptat, in fir subtire si amestecand constant in umplutura de branza.

Din aluat luati o bucata si tapetati cu el fundul tavii. O alta bucatica de aluat faceti un snur de jur imprejurul tavii. Turnati compozitia, nivelati si dati la cuptor pana se coace. Cuptorul trebuie incalzit inainte la 175 grade. Coaceti cam 45-50 minute sau pana este coapta si ciocolata inchegata.

Scoateti si lasati la racit. Taiati triunghiuri si consumati alaturi de o ciocolata calda 🙂

Pofta mare!

Pasca cu branza si ciocolata

Pasca cu branza si ciocolata

5 Responses to Pasca cu branza si ciocolata

  1. coco spune:

    piei ispita !!!!!!!!!!

  2. Rocsy Ciobanu spune:

    Mmm ce delicioasa cu cioco!

  3. Ramona Alina spune:

    Am pregãtit-o în seara asta!am profitat sã pregãtesc si pasca cu brânzã dulce.
    Multumesc frumos pentru retetã, mi-au iesit perfecte si le recomand 🙂
    Paste Fericit!

  4. Cristina spune:

    Paste fericit!!! Sa va aduca iepurasul doar ce va doriti voi!

  5. catkitchen spune:

    Sarbatori fericite !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.