WordPress Templates

Aperitive aromate cu rosii si bacon pe blat de focaccia

Print pagePDF pageEmail page

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Focaccia! Minunatie! Si pentru ca am primit cu drag sa particip la provocarea lansata de Costa d’Oro si Laura, am mesterit, pe ultima suta de metri, niste delicate aperitive aromate cu rosii si bacon pe blat (sau pat) de focaccia. Sublim.

Dar sa povestim…

Aperitive aromate cu rosii si bacon pe blat de focaccia

Ingrediente pentru aperitive aromate cu rosii si bacon

pentru aluat:
  • 450 gr faina
  • drojdie cat o nuca
  • 5 linguri ulei masline Costa d’Oro
  • 1 1/2 lingurita sare de mare
  • 1 lingurita zahar
  • 240 ml apa

* ingredientele sunt pentru aluatul de focaccia (reteta cu care voi reveni curand) si sunt luate de pe blogul Dianei, cea care a dat reteta de focaccia spre provocarea Bucatar Curajos de luna asta.

pentru aperitiv:
  • ulei de masline Costa d’Oro
  • 100 gr cascaval ras pe razatoarea mica
  • 2-3 rosii taiate felii
  • 100 gr felii bacon
  • 1 crenguta rozmarin
  • cateva fire de busuioc
  • cateva fire de chives 
Aperitive aromate cu rosii si bacon pe blat de focaccia

Mode de preparare pentru aperitive aromate cu rosii si bacon    

Am facut aluatul pentru focaccia in masina de paine. Astfel ca am pus in cuva masinii faina si sarea. Drojdia am frecat-o cu zahar pana s-a lichefiat si am turnat-o peste faina. Am adaugat ulei si apa si am setat masian de paine  pe programul de framantare si crestere. La masina mea totul dureaza 1 ora si 30 minute. 

Cand aluatul a fost gata l-am rasturnat pe planseta de lucru, unsa cu putin ulei.

Aperitive aromate cu rosii si bacon pe blat de focaccia

Din aluat am luat bucatele mici si le-am intins cu degetele in tava speciala pentru blinii. Insa puteti foarte usor sa intindeti putin aluatul cu sucitorul si sa decupati cu ajutorul unui decupator pentru aluat sau folositi gura unui pahar, cercuri de dimensiune potrivita. Pe acestea le veti pune apoi in tava unsa bine cu ulei.

Aperitive aromate cu rosii si bacon pe blat de focaccia

Am dat tava la cuptor, pret de 7 minute, la 150 grade. Am scos si peste micile blaturi am pus cate o felie de rosie, o jumate de felie de bacon, cateva farime de cascaval ras. Am stropit totul cu ulei de masline Costa d’Oro. Deasupra am adaugat 2-3 fire de chives tocate (nu foarte marunt) si cateva fire de rozmarin verde.

Aperitive aromate cu rosii si bacon pe blat de focaccia
Aperitive aromate cu rosii si bacon pe blat de focaccia

Am dat la cuptor inca 5 minute. Nu mai mult!

Serviti calde sau reci, cu vin alb sec. Pofta buna!

Cu aceasta reteta particip la concursul gazduit de Laura Adamache

Aperitive aromate cu rosii si bacon pe blat de focacciaAperitive aromate cu rosii si bacon pe blat de focaccia

11 Responses to Aperitive aromate cu rosii si bacon pe blat de focaccia

  1. […] in toata splendoarea ei pe blog, a doua oara a sfarsit in bucati mici cu felurite combinatii, niste Aperitive aromate, postate intr-o seara spre deliciul cititorilor.     Acum insa, cu mare intarziere, vin cu […]

  2. […] in toata splendoarea ei pe blog, a doua oara a sfarsit in bucati mici cu felurite combinatii, niste Aperitive aromate, postate intr-o seara spre deliciul […]

  1. Anca B. spune:

    Cred ca au fost super bune! Vreau si eu!!!

  2. Rocsy Ciobanu spune:

    Imi plac mult si o sa pun si eu in practica. Bravo!

  3. Alina Vicu spune:

    Tare simpatice si elegante. Bafta la concurs!

  4. Arata grozav Alice!! Mai ai si pentru mine una? Pup

  5. O idee minunata de aperitiv, rapid si aspectuos!
    Bafta la concurs, pupici! <3

  6. Laura spune:

    Superbe! Ce idee minunata! Vreau sa fac si eu 🙂

  7. Rita Oarga spune:

    Arata minunat! Imi place foarte mult combinatia si modul de preparare. Bafta la concurs! Pupic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.