Spanac cu mamaliga si oua de prepelita
by Alice Ciobanu
Mai dragilor, nu stiu daca v-am mai povesttit cat de mult ador eu ouale de prepelita. Proaspat descoperita pasiune, parol! Le ador… sunt mici, gingase, mult mai usoare decat cele ale suratelor gaini si unde mai pui ca sunt si colesterol free. Mega treaba! Si Miruna… le devoreaza instant!
Si intr-o seara am pregatit niste spanac cu mamaliga si oua de prepelita.
Ingrediente pentru reteta de spanac cu mamaliga si oua de prepelita
- o mamaliga :))
- 400 gr spanac
- 2-3 catei usturoi
- putin ulei
- oua de prepelita
- sare dupa gust
Mod de preparare pentru reteta de spanac cu mamaliga si oua de prepelita
First, puneti-o de mamaliga. Reformulez: puneti pe ochiul aragazului un ceaun cu apa, cam un litru? depinde de cata mamaliga vreti sa faceti. Cand fierbe apa aruncati sare si faina de porumb, dupa ochi… haide bre, ca oricine stie a face o mamaliga. Deci…. cand e gata rasturnati-o pe o farfurie calda si taiati-o cu ata 😛
Pentru spanac, incalziti niste ulei intr-o tigaie. Puneti spanacul tocat, decongelat si scurs bine de apa (daca e proaspat fiert procedati la fel: scurgeti de apa si tocati) si caliti-l in ulei amestecand mereu, cam vreun sfert de ora. Spre final adaugati usturoiul zdrobit.
Ouale de prepelita le transformati in ochiuri. Sigur stiti a face asta si nu aveti nevoie de vreo bagheta fermecata. Apoi luati asa… o farfurie si o furculita, una bucata de mamaliga, cateva linguri de spanac si ochiuri de prepelita cate vreti sau pe principiul fara numar, fara umar.
Pofta buna!
Lasă un răspuns
Atelierul de briose – impresii
4 Responses to Spanac cu mamaliga si oua de prepelita
Si eu iubesc ouale de prepelita,am facut o cura de 30 de zile cu ele crude.Pielea,parul au fost foarte multumite!:)
Turnuletele tale delicioase imi fac cu ochiul…de la oua!:))
minunata reteta!!!
Ntz, ntz, ntz ma faci sa ies din casa pe ninsoarea asta sa cumpar oua de prepelita ca mi-e pofta.
Ce faina prezentare!! Si mie imi plac ouale de prepelita, dar n-am prea vazut prin piata in ultima vreme. Cand o sa apara, imi refac stocul 😉 Te pup