WordPress Templates

Tort cu ciocolata si cafea

Print pagePDF pageEmail page

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Tortuletul asta trebuia sa il fac mai demult, dar pentru ca nu am avut timp sa urmez indeaproape regulile jocului, el a fost facut duminica si postat abia azi, din lipsa evidenta de timp. Dar nu, nu incerc sa ma disculp si nici sa starnesc compatimirea cuiva :), e doar un fapt!

Tortuletul cu pricina, o deliciosenie pura, nu a apucat sa fie taiat de Alice cofetareasa asa incat nu veti vedea nici macar o farama de sectiune. El a fost daruit cuiva drag, care si-a serbat recent ziua de nastere. La multi ani, draga noastra, Nazira !

Mai zic doar ca acest Tort cu ciocolata si cafea este o reteta e de la Paula, careia ii multumesc! si ca retetea trebuia sa faca parte din provocarea Amei, Bucatar Curajos. But… next time voi fi pe faza.

Tort cu ciocolata si cafea

Ingrediente pentru reteta de Tort cu ciocolata si cafea

pentru blat:
  • 100 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 3 oua 
  • 50 ml lapte
  • 175 gr faina
  • 50 gr cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 6 lg cafea fierbinte
pentru crema:
  • 100 gr ciocolata alba
  • 200 gr smantana pentru frisca
  • 2 linguri ness
  • 1 lingura brandy

Mod de preparare pentru reteta de Tort cu ciocolata si cafea

Pentru blat mixam untul cu zaharul pudra pana ce devine o crema spumoasa. Adaugam ouale, pe rand, mixand puternic dupa fiecare. Turnam in ploaie faina amestecata cu cacaua, praful de copt si sarea. Turnam treptat si laptele si mixam pana la omogenizare completa. La sfarsit incorporam si cafeaua fierbinte.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda de 20 cm , tapetata cu unt si cacao si dam la cuptor 30-35 minute la foc moderat, treapta 2-3, sau 180 grade.

Scoatem si lasam la racit pe un gratar metalic.

Pentru crema topim ciocolata alba, adaugam frisca lichida sau smantana pentru fisca si mixam pana se intareste. Adaugam nessul si brandy (optional) si mixam puternic. Dam la rece doua ore.

Apoi taiem blatul in doua, pe orizontala, punem 3/4 din crema si apoi cealalta jumate de blat deasupra. Deasupra punem restul de crema, intindem cu o spatula si razuim deasupra ciocolata neagra.

Deliciosenie!

Enjoy!

Tort cu ciocolata si cafea
Tort cu ciocolata si cafea

7 Responses to Tort cu ciocolata si cafea

  1. Alice, eu ma bucur ca ti-a placut si ca a iesit tare bine! Cu parada nu stiu ce sa zic, eu as accepta si exceptiile celor intarziati 😛 Pupici

  2. Rocsy Ciobanu spune:

    Am mai auzit ca iese exceptional iar blatul foarte pufos..O bunatate de tort!

  3. Adina spune:

    O minunatie!:)

    La prima vedere am crezut ca este Prajitura cu crema a’la BOston -Ramsay,putin modificata!:)

    Te pupppp !

  4. adnia spune:

    ca o coincidenta, si eu am postat un tort de ciocolata, pe care nu-l pot taia, pt. ca e tot un cadou!

  5. Timea spune:

    Cred ca e tare bun

  6. Elena Toma spune:

    Ce frumos arata al tau! Imi place ideea, uite cate forme de prezentare au aparut la bunatatea asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.