WordPress Templates

Gulas de porc fara cartofi

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Si uite asa m-am trezit eu intr-o seara cu gandul la Turda si gulasul perfect de l-am servit acolo, in vara trecuta.  O minunatie…!!!

Te lingi pe degete, pe toate alea zece, parol, ca da! Si servit  fierbinte in niste galetuse mici din metal….(apropo sora’mea sa nu uiti a te uita si cumpara ceaunele/galetuse din alea faine).

But, revenind la gandurile mele din seara cu pricina, m-am pomenit ca scot ditai bucata de porcusor din congelator, nici prea grasa, dar nici prea slaba, fara sorici (ca-l mancaseram cu cateva zile in urma la o varza cu niscaiva afumatura) … ma uit la bucata de carne… ma uit in dulapior la cele multe feluri de paprici, pardon paprika de mai multe feluri (mersi afaf.ro, love ‘u Alin) imi indrept privirea, cu drag, spre  love of my life si-i ganguresc sagalnic: „honey e musai s-o punem de-un gulas tonight! Un gulas de porc fara cartofi!”

Si dupa ce am parjolit carnita aia si-am inecat-o in ceapa calita si-n sos din trei feluri de paprici … ne-am pus burtile spre odihna vreo cateva ceasuri.

Desavarsita mancare! O fi ea de neam unguresc, da’ ii strasnica, zau asa!

Gulas de porc fara cartofi

   

Ingrediente pentru Gulas de porc fara cartofi

  • una bucata de porc de 1kg
  • 4 cepe mari tocate
  • 5-6 catei de usturoi
  • 100-150 ml ulei
  • 2 morcovi
  • 1-2 ardei
  • 4 rosii
  • 400 ml suc de rosii
  • sare si piper
  • 2 linguri boia de ardei dulce
  • 1 lingura paprika afumata
  • 1 lingura paprika ungureasca
  • 1 lingurita paprika iute
  • 3 frunze dafin
  • cateva seminte de chimen
  • 1 litru de apa
Gulas de porc fara cartofi

Mod de preparare pentru Gulas de porc fara cartofi

Carnea de porc o taiem in bucati potrivite si o prajim pe toate partile in uleiul incins. O scoatem si o pastram la cald. In acelasi ulei punem cepele tocate  si usturoiul zdrobit si lasam pana se caleste si devine moale si aurie. Adaugam morcovii rasi pe razatoarea mica, ardeii taiati marunt, rosiile tocate. Amestecam si lasam sa fiarba cateva minute. Adaugam bucatile de carne, sucul de rosii, apa, boiaua de ardei si cele trei feluri de paprika. Adaugam sare si piepr, astea le putem pune si spre sfarsit, dupa gustul fiecaruia.

Acoperim ceaunelul cu un capac, dam focul spre minim si lasam la foc mocnit cam o ora, o ora si jumatate.

Cand e aproape gata, cam cu vreo 25 minute inainte, puteti adauga cativa cartofi taiati bucati mari sau cateva zdrente facute din ou si faina. Eu am preferat sa il fac simplu, de data asta!

Serviti gulasul cald, fierbinte chiar! Incercati si nu veti regreta.

Pofta buna!

Gulas de porc fara cartofi
Gulas de porc fara cartofi

14 Responses to Gulas de porc fara cartofi

  1. Rocsy Ciobanu spune:

    Dar ce bunatate ne-ai adus la ora asta!

  2. Rita Oarga spune:

    Excelent gulas!
    As topi una-doua farfuria aia de carnita.
    Sa ai o duminica frumoasa, Alice!

  3. Timea spune:

    Ma primesti si pe mine la masa? Asa ceva nu refuz niciodata 🙂

  4. milica spune:

    E buna tare,i-mi ploua in gura;raman doar cu privitul si inghit in sec.O prezentare de nota 10 cum numai tu stii sa o faci.FELICITARI!

  5. pansy spune:

    Bun rau si aromat ,cat despre poza imi place grozav!

  6. Mie-mi spui ca-i strasnica?? :)))
    Cand da caldura aproape ca nu lasam sa treaca nici un weekend fara sa facem la prieteni, rude…care au norocul de a locui la casa 😛
    Arata ffff bine si sunt sigura ca este extrem de bun!
    Pupici

  7. Alice spune:

    Va pup si va multumesc pentru intelegere si nmai ales pentru sustinere!

  8. Elena Toma spune:

    Buuna ideea ta! M-am bucurat pentru ca eu nu pot combina cartofi la carne, asa ca e bine venita, sa ma bucur si eu de mancarica asta aromata. Si ce pofta mi-ai facut!

  9. Haplea spune:

    Ce bunatate de gulas!!!Yum yum

  10. Cgv spune:

    Sotul meu a mancat pentru prima oara gulas atunci cand i-am gatit eu si pana in ziua de azi regreta ca nu a incercat mai devreme. Pofta buna!

  11. Gică Matescu spune:

    O fi bun gulasul,nu contest,insa prezentarea lasa de dorit.Farfuria ,furculita,stergarul ala rupt nu lasa nici pe departe un „iz” de autentic sau „taranesc” ci mai degraba un gust amar.Nu stiu de unde este fotografia sau cine a facut-o insa reprezinta un mare esec ptr, prezentare de produse culinare.

  12. meciuri live spune:

    Super site de urmarit meciuri live. A cam incasat-o Romania cu mondialele, dar la ce lesinati avem pe teren, nu ma mir.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.