WordPress Templates

Rosii galbene uscate in ulei de nuca

Print pagePDF pageEmail page

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Imi plac mult rosiile astea galbene. Mai ales astea cu forma de para, mici si super gustoase: Yellow Pearshaped. Anul asta productia de rosioare din astea a fost superioara celorlate soiuri de rosii, asa incat am avut sa pun extrem de multe in suc de rosii, motiv pentru care nu a mai iesit atat de rosu cum il stiti, ci mai portocaliu, o sa vedeti curand :P si am pus si la uscat. V-am mai povestit reteta de uscare a rosiilor, cand v-am prezentat Rosiile uscate in ulei.  

Asa ca nu mai insist decat sa va  spun in mare ce si cum le-am facut:

Rosii galbene uscate in ulei de nuca

Ingrediente pentru Rosii galbene uscate in ulei de nuca

  • rosii  galbene tip para
  • sare de mare
  • busuioc uscat
  • ulei de nuca
Rosii galbene uscate in ulei de nuca

Mod de preparare pentru Rosii galbene uscate in ulei de nuca

Procedeul este simplu si identic cu cel de al uscarii in cuptor a rosiilor obisnuite. Doar ca acestea fiind foarte mici le veti taia in doua, hai trei felii de aceeasi marime. Le puneti pe o hartie de copt intr-o tava de aragaz, le presarati cu sare de mare si busuioc uscat… dati foc mic, mic cat mai mic, usa cuptorului intredeschisa si… cateva ore bune zac in caldura pana ce li se duce toata seva.

Rosii galbene uscate in ulei de nuca

Apoi le asezati frumusel in borcanase unele peste altele, turnati ulei si inchideti ermetic, pastrand la rece.

Eu le-am pus in ulei de nuca, pentru o savoare deosebita si pentru a le pune intr-un foietaj cu …. nu va dezvalui cu ce….  surprize, surprize!

Rosii galbene uscate in ulei de nuca
Rosii galbene uscate in ulei de nuca
Rosii galbene uscate in ulei de nuca

14 Responses to Rosii galbene uscate in ulei de nuca

  1. AlinaS. spune:

    Am asteptat postarea asta de cand am vazut pe facebook cu gandul ca poate imi fac si eu curaj. Am avut o tentativa cu soarele dar nu le-am acoperit cu nimic si bazaiau gazele in jurul lor. Foarte faine ti-au iesit si …. voi fi pe faza la foetajul acela sa ma gasesc prin zona ;) ). Zi frumoasa!

  2. Mamaaaa ce fotografii, felicitari scumpa mea!
    Eu n-am incercat niciodata aceste rosii uscate, vad ca sunt foarte “la moda” :P , anul viitor poate ma incumet :)
    Pupici

  3. dany spune:

    pregatite in modul asta le-am incercat rosiile rosii …sunt excelente

  4. Fancy Cake spune:

    Super! La iarna o sa fii fericita!

  5. Adnia spune:

    iaca, ulei din asta n-am! dar am facut si eu rosii in ulei de masline!

  6. alinutzika spune:

    bune bune!sigur sunt tare gustoase!

  7. Angelica spune:

    Super reteta!Ce bine arata rosiile.Am si io ulei de nuca,da’ n-am rosii de alea,doar cherry micute.Daca mai prind o tura libera,cred ca am sa fac si io.
    Da-i te rog un pupic la Miruna si unul lasa-ti tie,ok?

  8. Adina spune:

    Ce noroc ca le-ai avut si le-ai uscat!:)
    Eu nici la piata nu le-am zarit!

    O saptamana usoara!

    Te pup,albinuto!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>