WordPress Templates

Pasta de gogosari

Print pagePDF pageEmail page

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Am tot lucrat intens la pregatirile pentru iarna. E toamna si trebuie sa profitam din plin de roadele naturii, chiar daca renuntam la unghii, my case, asta pentru ca inca nu am gasit eu gadgetul pentru a decoji  ardei, kapia si gogosarii pe care tocmai ii treci prin procesul coacerii si-a transformarii pielitei intr-o chestiune ce trebuie eliminata cu finete maxima.

Am cateva retete pe care e de musai sa le arat cat mai curand, pentru ca is muncite toate cu manutele astea doua si mai ales ca sunt numai bune pentru mancaricile ce tocmai le vom prepara in iarna grea ce se anunta.

Pasta de gogosari

Azi va arat doar Pasta de gogosari, o chestiune simpla si delicata, dar minunat de buna pentru tot felul de tocanite si mancarici pe care le vom savura la gura sobei, ori centralei.

Ingrediente pentru reteta de pasta de gogosari

  • gogosari si ardei kapia (am avut 5 kg in total, cred ca jumate-jumate)
  • 2 linguri de sare grunjoasa
  • vreo 300-400 ml ulei  

Mod de preparare pentru reteta de pasta de gogosari

Incepem cu gogosarii si ardeii kapia pe care ii spalam, ii stergem si ii punem la copt, pe tabla, in tava in cuptor, dupa cum vreti si dupa cum va place. Cand is copti bine, nu scrum!, ii punem intr-o oala mare si incapatoare, presaram sare grujoasa deasupra si punem un capac potrivit, astfel incat sa se creeze inauntru un efect de sauna :)). Apoi ii veti putea curata super simplu si usor, dar tot va mai trebui sa renuntati la cate o unghiuta-doua.

Dupa ce i-ati curatat, le scoateti cotoarele si scuturati bine de samburi. Ii aruncati in robotul de bucatarie si pulsati de cateva ori pana ii faceti flenduri. Puneti-i apoi intr-o cratita pe foc impreuna cu uleiul si lasati la foc mic pana scade si se ingroasa. Adaugati sare dupa gust, 2 linguri sunt  maxim de suficient pentru cantitatea asta.

Turnati compozitia fierbinte in borcane sterilizate in prealabil. Puneti deasupra cate doua linguri de ulei, cat sa se formeze o pelicula si inchideti ermetic. Lasati la hodinit 2 zile sub invelis de paturi groase. Apoi pastrati la loc racoros pana ce vine iarna. Si la iarna hopa-topa cu pasta de gogosari in tocanite, ciorbe, borsuri sau paste.

Pofta buna!

Pasta de gogosari
Pasta de gogosari

16 Responses to Pasta de gogosari

  1. […] 1 lingura pasta de gogosari […]

  2. […] linguri pasta de gogosari (optiona! imi ramasese de la poze si …. […]

  3. […] de caise si piersici cu samburi catifelati de migdale si caise, borcanase de rosii uscate, de pasta de gogosari, gogosari in otet sau in sos de mustar, deliciosenii ce mai! De unele am povestit, de altele vom […]

  1. Rocsy Ciobanu spune:

    Imi place foarte mult sa o folosesc iarna la prepararea ciorbelor, tocanitelor, sosurilor!!!Super…

  2. coco spune:

    goapodina tare…vin in vizita la iarna :)))…zise greierele !!!

  3. Loredana spune:

    Bafta cu umplerea camarii! sa-ti iasa toate la fel de bune!

  4. Asa da, cine e gospodina se cunoaste!! Pupici

  5. Buburuza Bubu spune:

    Mmmm ce de bunatati prepari tu pentru iarna…..

  6. Inache spune:

    aoleeu…ce bun e! tre’ să mă pălească hărnicia într-o zi, să fac și eu! :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.