WordPress Templates

Cake by Mistake

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Why Cake by Mistake, poate va intrebati? Ei bine, n-am reusit a-i da alta denumire acestei pufoase prajituriri care nu-i nici chec, nici pandispam; e o chestiune savuros de pufoasa si de dulce, e…. a mistake šŸ™‚

V-am povestiti eu pe aici cum am mesterit niste cremsnit aducator de amintiri dragi. So, totul incepe de acolo: sparg eu cela 8 oua, rand pe rand, separ usor si cu bagare de seama galbenusul de albus, fiecare pus in bolul care trebe, pun laptele la fiert cu semintele din pastaia de vanilie, arunc zaharul peste galbenusuri, zic in sinea mea plina de infatuare: ia sa pun eu si niste zahar vanilat in galbenusurile astea… La ce mi-o fi stand mintea atunci? Ā cine stie, dar sigur la bucate nu. Gandit si facut! Cotrobai prin cosul cu tot felul šŸ™‚ si gasesc un plic, sofran imi scanteiaza mintea… super bun… va fi si mai aromat…. si mintea-mi joaca feste rau de tot! Asa ca rup instant plicul ala il azvarl in bolul cu galbenusuri, bag mixerul in el la viteza mare…. si mixam, mixam. Ma gandesc (frate n-as putea sa nu mai gandesc atat?) ca ar fi bine sa bat albusurile spuma, sa le bag Ā in cremsnit (chestiune pe are am sarit-o in reteta de cremsnit, n-am mai pus albusurile spuma, din grija mare pentru Miruna). Pasez bolul cu crema de galbenusuri ajutorului de nadejde, Miruna, indemnand: freaca mama acolo, invarte cu lingura aia… spuma sa le faci šŸ™‚

Bat albusurile cu spor, le aduc in stadiul in care trebuie si pana ce se mai raceste putin laptele, imi vine cheful de ceva muffinsuri cu banane. Iau un bol, zdrobesc banana, pun ce mai trebe acolo si ajung la praful de copt! iau un plic si atunci strafulgerearea adevarului ma loveste necrutator. Ā Ultimii neuroni striga: sofran!!! Ma ia cu calduri, ma uit la bolul cu galbenusuri in care Miru invarte cu mare chef… Ā Zdrag, frate! ce facem acolo, Miru? sofranul ala… e praf de copt! Dau ochii peste cap, sorb o juma’ de cana de cafea, reiau procesul de spargere a celor 8 oua….

Si din pofta mea mesterit dulcisme, am reusit a face intr-o zi trei prajiturici: Cremnist de vi l-am zis zilele trecute, niste Cupcakes cu banane si…. Cake by Mistake.

Acuma sa va zic repejor reteta si voua, nu de alta, dar poate daca mai pateste cineva ca mine, sa stie cum sa o scoata la capat cu brio.

Cake by Mistake
Ā  Ā 

Ingrediente pentruĀ Cake by Mistake

  • 8 oua
  • 300 gr zahar
  • un plic praf de copt
  • cam 150-170 gr faina
  • un praf de sare
  • 50 gr ciocolata
  • cateva linguri lapte
  • bilute colorate pentru decor sau orice va trece prin minte sau aveti prin casaĀ 

Mod de preparare pentruĀ Cake by Mistake

Separati galbenusurile de albusuri. Albusurile le bateti spuma tare, sa treaca testul bolului intors :D. Galbenusurile le frecati cu zaharul pana ce se transforma in crema pufoasa si zaharul e topit. Adaugati apoi faina si praful de copt, amestecati bine, la urma puneti si albusurile batute spuma, amestecand incet de jos in sus.

Ungeti doua tavi cu unt si tapetati cu faina, turnati compozitia si predati-le cuptorului incins. Coaceti la semnul 3-4, pana se rumeneste usor. Faceti testul cu scobitoarea pentru o mai mare siguranta.

Scoateti din tavi si lasati usor la racit.

Pentru fatada :)) topiti intr-un bol ciocolata amestecata cu cateva linguri de lapte. Pensulati usor ciocolata topita pe toata suprafata prajituricii, decorati cu citeva bilute corolate sau orice altceva vreti voi si taiati felii.

Delicios!

Pofta buna!

Cake by Mistake
Cake by Mistake

16 Responses to Cake by Mistake

  1. […] eu pe aici cum am gresit o reteta de cremsnit si am transformat-o intr-o reteta de chec sau cake sau ce-o fi fost pufosenia aia. Ā  Ā  Dar astazi vin cu reteta astor mici prajiturici, delicioase […]

  1. Miha spune:

    Totul e bine cand se termina cu bine! :))

  2. Poliana spune:

    asa cake by mystake sa tot faci!!! frumoasa relatare!! iar patania o sa ramana ca o amintire frumoasa!! Pup

  3. Mi-a placut mult, pana la faza „pensulati usor ciocolata topita pe toata suprafata prajituricii….” Pensulati usor???? Eu zic sa curga rauri ciocolata šŸ˜› Cred ca si Miruna e de parerea mea. Se vede din miscarea mainii :)))
    Pup draga mea.

  4. Timea spune:

    Super bine arata! iau si eu o felie pt cafea šŸ™‚

  5. Adnia spune:

    si eu am mai facut mistakes de-astea! dar rezultatul a fost fericit, intr-un final, desi departe de ce s-a vrut initial!

  6. Aurica spune:

    hhhmmm, ce reteta reusita, imi place cum a iesit si cum arata decoratia, un curcubeu mic culinar dulce si apetisant šŸ˜€

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.