WordPress Templates

Prajitura Pavlova si un happy majorat

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

E Prajitura Pavlova! Nu va uitati asa urat si nu dati cu parul. Stiu ca va asteptati sa vedeti o Prajitura Pavlova alba-imaculata, dar am o mica problema cu bezeaua. Nu-mi place bezeaua alba si crocanta. N-aruncati cu pietre! :):D  Nu-mi place bezeaua alba si crocanta pentru ca nu-i simt gustul…. hmmm… e alba, te provoaca, musti din ea si a disparut. S-a topit instant! Deci, ce e aia? Imi place bezeaua mai bej-maronie, uscata si crocanta la exterior si moale-lipicioasa la interior. Musti din ea si nu te mai opresti, parol! Si-ai tot gusta-o si gusta-o… mmm… e decadent de dulce.

Astfel c-am pus de-o Prajitura Pavlova decadenta, bejulie, cu frisca si banane feliate, capsuni (pastrate in compot peste iarna) un strop de topping si o priza de lime razuita. Sa nu uitam de-o sampanie autohtona, cateva lumanari… si let’s get party! E majoratul!!! Love you ma’ men!

Ma rog, dupa parerea lui R. trebuia o prajiturica cu ceva bomboane colorate deasupra, ca vorba ceea e-o sarbatoare ce se cere comemorata, nu extaziata :)))

Love you R.!

Prajitura Pavlova

Ingrediente pentru Prajitura Pavlova

  • 6 albusuri de oua eco
  • 300 gr zahar tos
  • zeama si coaja de la o lime
  • 2 linguri zahar pudra
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 banane 
  • capsuni proaspete sau din compot (daca esti lenes ca mine si n-ai chef sa scoti de-o tura masina din parcare)

Mod de preparare pentru Prajitura Pavlova

Bateti albusurile spuma cu un praf de sare la viteza maxima. Cand s-au intarit, va veti da seama de acest lucru atunci cand intorcand castronul, albusurile batute nu va vor cadea in cap. La propriu. Deci daca au trecut testul, sau mai bine spus daca ati trecut testul, turnati zaharul in reprize si mixati in continuare, la viteza maxima, pana ce se inatareste tot amestecul si nu se mai simte zgrunturos. La sfarsit incorporati usor zeama de la o lime proaspata.

Incalziti intre timp cuptorul la treapta 2 (150 grade). Tapetati o tava. Pe o hartie de copt desenati doua cercuri cu diametrul de 20 cm. Cand bezeaua este gata, puneti bezeaua cu lingura sau cu un pos, pe suprafata celor doua cercuri proaspat desenate. Dati la cuptor si coaceti timp de 45-50 la 150 grade, daca vreti o bezea bejulie si crocanta la exterior, dar moale si lipicioasa in interior (he, he i’m a big fan J.O. :D). In cazul in care sunteti fan bezele albe si crocante, coaceti timp de 2 ore la temperatura foarte joasa, dupa care stingeti cuptorul si lasati bezeaua inauntru pana se raceste, in acest fel se si ususca, devenint super crocanta.
Cand bezeaua e rece treceti la asamblarea prajiturii. Puneti un cerc de bezea, apoi un strat serios de frisca, pe care ati  pregatit-o mixand frisca lichida cu cele doua linguri de zahar pudra. Peste stratul de frisca puneti bananele feliate, cateva capsuni. Peste puneti cel de al doilea cerc de bezea presand usor, pentru a se lipi. Puneti restul de frisca in strat, apoi capsunile, turnati usor topingul lasat la libera alegere si radeti deasupra coaja de lime.
OMG!

Pofta buna!

Prajitura Pavlova
Prajitura Pavlova
Prajitura Pavlova
Prajitura Pavlova
Prajitura Pavlova

21 Responses to Prajitura Pavlova si un happy majorat

  1. […] azi eram convinsa ca Pavlova (by J.O) si Rulada de bezea cu frisca si capsuni sunt favoritele mele, adica  ’za best of ‘za […]

  2. […] elaborat decât cel de faţă) de la Culorile din Farfurie. 5. Mai de vară, aşa, de la Andie 6. Etajată şi crem, de la […]

  1. Raluca spune:

    Hhhhmmm, banuiesc ca nu trebuie sa astept si eu majoratul ca sa fac minunatia asta,nu? :). Bravos!!!Pupicei

  2. Miha spune:

    Chiar asa… OMG!!!!

  3. Ce elegant Alice:) felicitari…e foarte frumoasa bezeaua asa:D

  4. lia spune:

    Superba prezentarea ! si ce bunatate yumi, yumi, inghit in sec, la foc automat…
    pupici

  5. lia spune:

    Superba prezentarea! dar si ce bunatate dulce sta sus pe podium yumi,yumi, inghit in sec la foc automat…
    pupici

  6. Adnia spune:

    mare, mare nebunie Pavlova asta!

  7. Maria Mare spune:

    Un tort absolut delicios:)!!!!

  8. Ana Thomas spune:

    Decandent desert!!!

    Si mie-mi place bezeaua tot asa: crocanta si maronie la exterior si lipicioasa si delicioasa in interior!!!

    Suuuper!

  9. Fancy Cake spune:

    Minunat! De ce nu e si ziua mea?

  10. Licuta Marin spune:

    Mmm, ce bunatate!Si mie imi place mai crocanta:)Pup!

  11. Carmen spune:

    felicitari pentru majorat si Multi ani inainte! Frumoasa foc pavlova asta 🙂

  12. Timea spune:

    Super faina si gustoasa! si imi place mai mult ca nu e alba :)). Oricum arata delicioasa rau. pup

  13. aura spune:

    niciodata nu las comentarii, dar acuma nu m-am putut rabda….
    se vede de la o posta ca o copiezi pe tipa aia de la dulcegarii culinare cu limbajul si exprimarea.
    si-i chiar aiurea … mai ales la ea.
    pt ca asta-i un blog culinar si nu literar …decadent..florescent, efervescent, incandescent…
    azi maine venim cu dictionarul sa descifram retetele.. atat suntem de scolati… si de snobi…
    sorry for the comment but it was realy true. have a nice day
    aura-sua

  14. Alice spune:

    dargelor…va multumesc pt cuvintele frumoase.

  15. Alice spune:

    aura, draga mea, imi pare rau ca nu te-ai mai putut rabda.
    daca eu si Anto te deranjam….cauta alte bloguri linistite , fara snobisme, pe care le poti deslusi fara dictionar!
    have a nice day …..in sua!

  16. Alice spune:

    Ana Thomas….nu-mi vine sa cred! M-ai vizitat…
    vai…si chiar daca esti din Sua, folosesti asa limbaj? „decadent” nu te-am oripilat, cumva si pe tine?
    pupici!

  17. alinutzika spune:

    dam cu piatra numai daca nu ne dai si noua…:)))))

  18. dian@ spune:

    imi place foarte mult Pavlova ta! imi place ca e mai „bronzata” si mare, sa se sature lumea :)… e minunata!

  19. Rocsy Ciobanu spune:

    Asta este reteta ce imi face cu ochiul de mult la tine pe site si tare mai privesc la ea cu placere!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.