WordPress Templates

Tagliattelle cu spanac si tocanita de iepure

Print pagePDF pageEmail page

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

O tocanita delicioasa si suculenta de iepure de casa, niste tagliattelle cu spanac (de la Veggie.ro), bio, un pahar bun de vin si iata un pranz sau de ce nu, o cina speciala: Tagliattelle cu spanac si tocanita de iepure.

Tagliattelle cu spanac si tocanita de iepure

Ingrediente pentru Tagliattelle cu spanac si tocanita de iepure

  • tagliattelle de spanac
  • 3 linguri ulei de masline
  • pulpe de la un iepure de casa
  • 1 morcov
  • 1 lingurita ienibahar sfaramat usor
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita cimbru
  • 1/2 lingurita fenicul
  • 250 ml vin rosu
  • 2-3 linguri pasta tomate
  • 300 ml supa de pui
  • 1 lingura mustar
  • sare si piper

Mod de preparare pentru Tagliattelle cu spanac si tocanita de iepure

Incepeti prin a incinge intr-o cratita uleiul de masline si puneti pulpele de iepure taiate in bucati mari si prajiti-le pe toate partile pana se rumenesc, cam 2-3 minute pe fiecare parte.

Scoateti-le pe un platou cald si puneti in tigaie usturoiul, cepele si morcovul, toate tocate marunt. Prajiti-le pe foc 2-3 minute pana se patrund. Adaugati apoi ienibaharul, cimbru, feniculul, rozmarinul si bucatile de iepure.

Turnati vinul si pasta de tomate, asezonati cu sare si piper si lasati sa clocoteasca pana ce scade lichidul aproape de jumatate. Turnati supa si mustarul si lasati la foc mic, 30 minute, pana ce carnea se fragezeste. Scoateti apoi bucatile de iepure si dezosati-le. Dupa care le puneti din nou in sos.

Cand e aproape gata de servire, puneti pe foc o oala cu apa sarata si fierbeti tagliatellele usor al dente.

Cand sunt gata le scurgeti si puneti din tocanita de iepure calda. Seriviti-le calde

Tagliattelle cu spanac si tocanita de iepure
Tagliattelle cu spanac si tocanita de iepure
Tagliattelle cu spanac si tocanita de iepure

 

5 Responses to Tagliattelle cu spanac si tocanita de iepure

  1. Dana spune:

    Da, un iepuras coconas si durduliu ar fi binevenit in ceaunul meu.

  2. catkitchen spune:

    Sunt grozave pastele astea , si eu le folosesc !!! … insa combinatia cu iepure , m-a dat gata !!! 😉

  3. Timea spune:

    Tare bine arata! stiu ca mancam iepure cand eram mica. Acum cred ca mi-ar fi mila :), desi nu e normal, ca vb aia mananc alte animale :))

  4. Antonina spune:

    Mai de unde iau eu iepuroiu?????? N-am mai mancat grozavie din asta de cand eram mica!!

  5. Alice spune:

    mai Anto, cand vin data viitoare in Buc iti aduc eu un iepuroi. 🙂 promit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *