WordPress Templates

Tort Printesa Deea

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Pentru ca a fost ziua nepotelei mele, Andreea, care a implinit sensiila varsta de 7 ani (o varsta care spune multe, nu? ) m-am gandit sa ii fac si o mica surpriza, un cadou dulce. Asa ca i-am incropit repejor un dragut si cochet tortulet printesica. L-am numit ” Tort Printesa Deea”, pentru ca asa o mai alinta mama si tata ei 😛

Tort Printesa Deea

Ingrediente pentru Tort Printesa Deea

blat de pandispan simplu din:

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • crema de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • 125 gr zahar
  • 3 oua
  • o lingura de amidon
  • sirop simplu de zahar

pentru ornat:

Mod de preparare pentru Tort Printesa Deea

Astfel ca de cu seara, dupa ce am adormit pe Miruna, am trecut repejor la platane (cratite, oale, mixer) si am facut blatul de pandispan. Simplu cat ai zice „peste”… sau hapciu! mixezi albusul spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le freci cu zaharul pana devin spumoase, albicioase si se dubleaza ca volum. Peste ele incorporezi treptat faina si la final adaugi spuma alba ca neaua si amesteci binisor pentru omogenizare. Ai grija insa sa nu o ametesti atat de rau incat sa se lase toata.

Pui totul intr-o tava din aia speciala pentru copt printese (:P). Eu n-am asa ceva, astfel ca pe la 12 noaptea umblam cu improvizatii … doua castroane… unul mai larg, unul mai mic si mai inalt… eee… sa se coaca mi-am zis, ca dupa aia cioplesc eu o fusta, ce naiba?! Vorba ceea: „ma face pe mine o fusta? ” :)) Asa… bagi totul in doua castroane, tapetate cu unt si putintica fainuta si incepi sa pocnesti pe linga ele, adica nu arunci cu petrade,( doamne iarta-ma!) ci izbesti asa cu pumnu in masa (hotarit totusi, sa ai impresia ca esti un fel de tartor la o sedinta cu angajatii 🙂 ) pentru a iesi cat mai multe bule de aer din compozitite. In felul asta mai eleimini din riscul de a ti se lasa (:D) pandispanul, in momentul coacerii sau cand il scoti din cuptor.

Dai la cuptor, mediu, pana se coace frumusel. Apoi scoti incetisor, lasi la racorit in castronel, dupa care pui la racit pe un gratar. Intre timp faci crema de vanilie. Am pus pe foc laptele cu vanilia si am lasat pana a atins punctul de fierbere, dupa care l-am lasat la racorit. Intr-un bol am mixat ouale cu cele 125 gr zahar, dupa care am adaugat laptele si am mixat inca putintel. Am pus totul iar pe foc amestecand continuu pana ce crema de oua a inceput sa capete consistenta, sa se ingroase. Am aruncat apoi repejor si amidonul si am tot amestecat, amestecat pana ce a devenit o crema spumoasa si groasa. Am lasat-o apoi sa se raceasca complet.

Apoi tai blaturile, asta dupa ce le asezi frumos unu peste altul si te apuci a ciopli la fusta :)) le insiropezi, ungi cu crema si… mananci :)) nici chiar asa :P. Asezi pasta de zahar peste, te chinui sa iti iasa cat de cat o fusta, faci niste valurele, pliuri, falduri ce poti si tu si ornezi. Si gata! A, nu! Faci o mica gaura deasupra si infingi papusa, careia ii scoti picioarele (saraca) si o invelesti cu folie de aluminiu pana la brau.

Nu de alta dar nu stricam rochita, ca dupa aia atasam picioarele si hocus-pocus… papusica e ca noua.

Nu va mai spun decat ca e prima data cand incerc. ca sunt multumita de cum mi-a iesit, dar nu foarte multumita. Mici imperfectiuni la danteluta de jos, sunt, dar asta e:) So, anyway…

                                                          La multi ani Andreea!
Tort Printesa Deea
Tort Printesa Deea
Tort Printesa Deea

10 Responses to Tort Printesa Deea

  1. Fancy Cake spune:

    Foarte frumoasa! pe moment m-ai incurcat un pic cu printesa Deea… Credeam ca sunt la curent in materie de printese, iar Deea nu imi suna prea familiar. Dar acum m-am prins:-)

  2. Florina spune:

    Simpatic tortul, insa mi se pare foarte complicata partea cu pasta de zahar 😀

  3. Cristina spune:

    F frumos! Felicitari!!!!

  4. Alice spune:

    Fancy, bine ca te-ai prins :)) Multumesc 🙂

    Cristina multumesc fruos! Am muncit putintel dar a meritat!

  5. Alice spune:

    Florina …nu stiu ce sa spun. e complicat pina iti iese pasta bine 🙂 de citeva ori, duapa aia nu mai e chiar asa complicat. la mine e dificil la partea cu brizbrizuri…pt ca nu am mana si nici coloranti inca 🙂

  6. Adela Zilahi spune:

    Foarte reusita printesa! La multi ani Andreei! Pupici!

  7. Brindusa spune:

    buey, si pe asta stii s-o faci? 😛 Bravo! Sa pui si reteta de la pasta, ca m-a apucat si pe mine nebunia. Pup.

  8. Mihaela spune:

    Foarte frumos ti-a iesit printesa asta, Alice. Decoratia aia de pe marginea fustei ai taiat-o de mana? wow! 🙂 nici nu se mai vad imperfectiunile 🙂 deocamdata nu am nici o „printesa” pe langa mine ca sa vrea tort din asta, dar acum stiu de unde iau inspiratia 🙂

  9. Alice spune:

    Mihaela, lasa ca nu se compara cu ce faci tu..am vazut eu. DA danteluta aia e taiata manual, dar toata e facuta manual ..si pasta 🙂

  10. Alice spune:

    Brinduso, 10x. reteta de pasta de zahar e postata pe blog demult!!!!!!!!!!!!
    O gasesti la Bancul de lucuru 🙂 http://alice-albinutza.blogspot.com/2011/03/pasta-de-zahar.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.