WordPress Templates

Porc cu legume in stil oriental

Print pagePDF pageEmail page

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

„Zumm-zummm-zummm…..albinutza mea”…cam asa suna o melodie pentru copii…”prin campii si prin razoare, alergam din floare-n-floare…”

Cum nu dau iama in flori, am dat iarasi iama in bucatarioara din Tara bucatelor si am pregatit cu mare drag cea mai buna leguma, aliment ever lasat pe acest pamant, adica… porcusorul :P. Nu de Guineea, ca ala inca il tinem pe post de pet, ci porcul nostru de ograda sau de supermarket, depinde de fiecare. Asadar si prin urmare, ia sa va insirui eu o exemplificare instructiv – descriptiva a modalitatii de pregatire a porcusorului de ograda: Porc cu legume in stil oriental.

Porc cu legume in stil oriental

Ingrediente pentru Porc cu legume in stil oriental

  • vreo 500 gr pulpa de porc, fara sorici
  • 3 linguri ulei de masline 
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita pudra de ghimbir
  • 1 lingura boia de ardei dulce 
  • 1 ardei rosu sau verde, curatat de seminte si de cotor (ardei iute, nu din ala mare si gras :P)  
  • 1 lingurita rasa praf de ardei iute/chili – pentru un gust pronuntat hot, daca ardeiul iute nu face fata cu brio  
  • 1 ceapa potrivita ca marime
  • 4 rosii obisnuite
  • 150 ml vin rosu
  • 70 ml apa rece
  • 200-250 gr varza alba
  • 1 lingurita coriandru uscat
  • putina sare (sau mai multa) dupa gust 
  • patrunjel tocat foarte marunt pentru final

Mod de preparare pentru Porc cu legume in stil oriental

Asa…. dupa ce va prindeti parul, lasati bijuteriile pe etajera si va puneti sortuletul curat, luati una bucata pulpa de porc, spalati-o bine sub un jet racoritor si taiati-o in felii subtiri, ca pentru snitele.

Incingeti uleiul (ambele variante, asta ca sa nu mai fiu criticata ca omit amanunte :)), si prajiti bucatile de carne pe fiecare parte cate 3-4 minute. Adaugati apoi pudra de ghimbir, ceapa si ursturoiul tocate. Caliti totul pentru vreo 2-3 minute, dupa care adaugati ardeiul taiat feliute, boiaua de ardei si stingeti totul cu vin si apa.

Acoperiti cu un capac, dati focul spre mic si lasati sa fiarba inabusit vreo 10-15 minute.

Rosiile le decojiti si le taiati felii subtiri. Apoi tocati varza alba. Adaugati totul peste carne, presarati si coriandrul uscat si lasati sa fiarba cam 20-30 minute, sau mai bine zis pana scade frumos si se formeaza un sos.

Serviti apoi totul cu o garnitura de paste sau taitei fierti si patrunjel tocat foarte, foarte marunt.

O minunatie, va jur!

Pofta buna!

Porc cu legume in stil orientalPorc cu legume in stil oriental

17 Responses to Porc cu legume in stil oriental

  1. TeoBucatar spune:

    In farfuria aia ai ingredientele mele preferate si produsul final e ispititor!Ai musafiri azi sau duci lipsa?

  2. Florina spune:

    Trebuie sa fie delicios!

  3. sarah spune:

    eu si porcul suntem amici in afara bucatariei dar m-am incumeta la o mutilare a retetei si inlocuit porcul cu vitel.ha?!?oare o fi bine?pupicei multi

  4. Alice spune:

    Teo, haide ca gasesc loc la masa pt asa musafir 😛

  5. Alice spune:

    Florina, este foarte delicios, sa stii.
    O si frumoasa si fructuoasa

  6. Alice spune:

    sarah, draga, poti inlocui cu succes porcul cu vita, dar cerd ca si cu ceva pui ar merge exemplar. Desi cu vita ar arata putin mai spectaculos. Mi-ai dat idei.
    pup

  7. catkitchen spune:

    daca nu fac paste zilele astea si mor !!! arata super 😉

  8. Alexandrina spune:

    Buna leguma asta 🙂
    Mie imi place foarte mult mancarea ta, astept si eu o invitatie la masa.

  9. La ce ora serviti masa?Vin si eu.Te pup!

  10. Anonymous spune:

    Miam miam! Training cu d-ne, in beneficiul d-lor, se poate? Felicitari, dar numai mi-ai facut pofta si iaca acusica m-apuc si eu aici tocmai in Toronto sa-i gatesc sotiei.

  11. Licuta Marin spune:

    O bunatate delicioasa si aromata!!Pup!

  12. Alice spune:

    Alexandrina…esti binevenita la masa, oricind 😛

  13. Alice spune:

    Dia, masa pe la ora 13, asa…deci..vino!

  14. Alice spune:

    Anonim, ma bucura vizita ta canadiana 🙂 fac si training daca se cere, nu-i problema
    Te mai astept

  15. Alice spune:

    Licuta, saru’mana,
    Pup si eu

  16. Betty spune:

    Alice, te-am adaugat si eu la blogroll, sa te pot vedea mai bine :))

  17. Aurica spune:

    apetisanta reteta si gustoasa, imi place cum a iesit si arata in farfurie, o sa o incerc si eu sa vad daca imi iese la fel, sper..oricum pofta mare sa avem 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.