WordPress Templates

Salata de fructe cu serbet de lamaie si busuioc

Print pagePDF pageEmail page

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

E caldura mare, mon cher! Canicula, ce mai! Nu stiu cum va este voua, dar noua, dragilor, nu ne mai vine sa mancam nimic. Astfel ca doborati de caldura ne-am desfatat cu o salata de fructe rece, aromata si parfumata. O salata de fructe ce a capatat si o savoare speciala data de serbetul de lamanie cu o vaga aroma de busuioc. Numai buna cat sa-ti dea energie si sa iti dea speranta ca va trece canicula curind. Dar, sa nu uitam: E vara!

Salata de fructe cu serbet de lamaie si busuioc 
Salata de fructe cu serbet de lamaie si busuioc

Ingrediente pentru Salata de fructe cu serbet de lamaie si busuioc

pentru salata:

(nu sunt batute in cuie, voi puteti face din cat de multe fructe sau in ce cantitate doriti):
  • o jumatate de pepene galben
  • 2 piersici
  • o banana
  • o portocala mare sau doua mai potrivite
  • 200 gr zmeura
  • cateva coaceze negre
  • 2-3 linguri coniac 
pentru serbet:
  • 50 ml apa
  • 150 gr zahar
  • sucul de la 1 1/2 lamaie
  • o mana de frunze de busuioc

Mod de preparare pentru Salata de fructe cu serbet de lamaie si busuioc

Initial tinem fructele la rece, minim o ora. Spalam fructele, le curatam de coaja, scoatem samburii – acolo unde este nevoie. Intr-un bol mare, salatiera sau ce mai avem prin casa, punem pepnele taiat cubulete, banana taiata rondele, portocala taiata feliute mici, piersicile taite felii, cateva bobite de coacaze negre/rosii si zmeura. Dam la rece pentru macar o jumatate de ora.

Serbetul il facem cam asa: intr-o craticioara punem la fiert 50 ml apa, dupa care tragem de pe foc si punem frunzele de busuioc, la infuzat pentru 10-15 minute. Filtram apoi apa, adaugam zaharul si sucul de la 1 1/2 lamaie si punem la fiert pina obtinem un sirop bine inchegat. Eu l-am lasat putin mai mult la fiert si a devenit mai tarisor, dar ce conteaza?! Gustul este minunat!

Scoatem fructele din frigider, stropim cu coniac si adaugam la fiecare portie cate o lingura de serbet. Va spun ca este ultra-mega-delicios! Si mai ales racoros, exact ce trebuie pe asa vremuri 🙂

Aceasta salata de fructe cu serbet de lamaie si busuioc este o alta reteta cu care voi participa la Provocarea lunii Iulie, gazduita de Flory pe al sau blog.

Salata de fructe cu serbet de lamaie si busuioc
Salata de fructe cu serbet de lamaie si busuioc
Salata de fructe cu serbet de lamaie si busuioc

 

20 Responses to Salata de fructe cu serbet de lamaie si busuioc

  1. ionela spune:

    Imi place ,imi place …..yammyyy!!!

  2. sarah spune:

    yummy.de ceva vreme n-am facut salata de fructe .cred ca serbetul de lamaie ii da un plus de savoare.frisca pot pune?pupicei

  3. Florina spune:

    Ce sa mai spui in fata unei asemenea delicatese?…Decat ca ti-ai dori sa fie la tine pe masa 🙂

  4. Haplea spune:

    Un desert sanatos si foarte gustos.

  5. Miodrag Surac spune:

    Super ce colorata e plina de vitamine. O seara placuta…

  6. FLORY spune:

    Plina de culoare si arome,imi place foarte mult!pupici

  7. Miha spune:

    Ce buuun! Serbetul acela tre’ sa fie delicios!

  8. Alice spune:

    sarah, nici eu nu mai facusem de mult. poti pune cita firsca te lasa inimioara. pupicei

  9. Alice spune:

    Florina…am ai dreptate 🙂

  10. Alice spune:

    ionela…o bunatate, nu alta. voi incerca si eu pasta Lissei, cit de curind

  11. Alice spune:

    Haplea, ai dreptate. ma bucura vizita ta 🙂

  12. Alice spune:

    Flory, ma bucur ca ma gazduiesti 😛

  13. Alice spune:

    georgiana…nu stiu ce as mai putea adauga :))

  14. Alice spune:

    Miha, serbetul ala e f bun..cu cit mai mult busuioc cu atit mai bine

  15. Vai ce de fructe bune,frumoase si colorate acolo!

  16. Alice spune:

    Bucate apetisante….lasa ca ce culori ai tu la tine pe blog….yummy :))

  17. kiki spune:

    bun serbetul ala mai ales ca nu se pune zaharul mentionat la ingrediente!dar ce conteaza -serbet sa iasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.