WordPress Templates

Pulpe de iepure cu bere

Print pagePDF pageEmail page

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Astazi va prezint cea de a doua reteta pe care am inscris-o la concursul BLOGGOSPODINA, organizat de blogul Laurei Laurentiu, Retete ca la mama  M-am hotarat sa particip cu reteta proprie de Pulpe de iepure cu bere, care sper sa atraga cat de cat atentia juriului si unei parti din blogosfera :)) (modesta, nu? :)) ).Pulpe de iepure cu bere

Ingrediente pentru Pulpe de iepure cu bere

  •  pulpe de iepure (in cazul meu pulpele de la un iepure de casa, crescut de mama soacra)
  •  ceapa verde – 2-3 fire
  •  ardei gras rosu – 1 buc
  •  ardei gras verde – 2 buc
  •  ciuperci champignon – vreo 10 buc
  •  praz – 1-2 buc
  •  morcov – 2 buc
  •  rosii cherry – vreo 10-15 buc (eu am avut din acelea foarte mici) 
  •  ulei de masline
  •  frunze dafin
  •  boabe de piper
  •  boabe de enibahar strivite
  •  cimbru
  •  sare
  •  un pahar mare de bere – adica 330-350 ml

Mod de preparare pentru Pulpe de iepure cu bere

Pulpele de iepure se spala bine si se pun pentru cateva ore intr-un bait (sau marinata, dupa unii). Baitul il facem din putin ulei de masline, cimbru, boabe de piper, boabe de enibahar strivite, sare, frunze de dafin. Cu acesta frecam bine pulpele de iepure pe toate partile, apoi le crestam pe langa os, acoperim vasul cu o folie de aluminiu si lasam la rece 2-3 ore, poate chiar si mai mult.Pulpe de iepure cu bere Pulpe de iepure cu bere

Intre timp curatam si spalam toate legumele, adica: ceapa verde, prazul, morcovul, ciupercile, ardeii, rosiile. Dupa care le taiem in bucati potrivite.

Scoatem pulpele de iepure din bait si le punem la calit, perpelit, semi-prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Le intoarcem pe toate partile, la foc potrivit, pentru a se rumeni foarte putin. Scopul nu este acela de a le praji ci doar de a le perpeli putin prin ulei incins si a se fixa aroma condimentelor cu care a fost baituit (daca mi-e permisa exprimarea :)) ).

Separat, intr-o alta tigaie (eu folosesc un wok) incingem vreo 50 ml ulei masline si punem toate legumele la calit, la inabusit la foc mic, amestecandu-le mereu, pentru a nu se arde. Cand incep sa se inmoaie punem un capac si le lasam la foc inabusit cam vreo 15-20 minute, avand mare grija de ele.Pulpe de iepure cu bere

Cand legumele sunt aproape gata, adaugam pulpele de iepure si stingem totul cu un pahar mare de bere rece. Mai lasam pe foc maxim 5 minute, pana cand tot acest amestec de legume si carne e gata-gata sa dea clocote. Apoi punem totul intr-un vas termorezistent si dam la cuptor pentru o ora.

Ceea ce rezulta este o friptura de iepure cu o crusta rumenie deasupra si o fragezime de carne in interior, plus o garnitura de legume aromata.Pulpe de iepure cu bere Pulpe de iepure cu bere

   Pofta Buna!

12 Responses to Pulpe de iepure cu bere

  1. Nil spune:

    arata super! bafta la concurs! cred ca iar sunt probleme cu blogul, nu a vrut din prima sa se deschida

  2. Florina spune:

    Cred ca e o bunatate! Succes!

  3. Monya spune:

    oficial te anunt ca pe tot parcursul citirii retetei tale, fie-mea mi-a tot dat ghionturi….deci e clar : i-a placut, i s-a facut pofta si sigur vei atrage atentia !!!!!!

    Multa bafta !!!

  4. remik spune:

    ii clar, o sa fuga dupa iepuri 🙂

  5. Andreea Elena spune:

    Super! pe mine m-ai cucerit!

  6. pansy spune:

    vad ca te-ai apucat si tu de inecat animalele in bere ! hi,hi…

  7. Monya spune:

    remik…….are iepuri acasa…asa ca o probabil o sa fuga dupa …..altceva mai interesant

  8. remik spune:

    daca e cu pulpe si bere, atunci e ok 🙂

  9. Alice spune:

    Nil, multumesc frumos.

  10. Alice spune:

    Andreea Elena..sper sa cuceresc si juriul …=))

  11. Alice spune:

    Pnsy…si nu numai eu ..si nu numai animalele :))

  12. Miodrag Surac spune:

    Super arata, bravo. O seara placuta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.