WordPress Templates

Pasca cu branza dulce

Print pagePDF pageEmail page

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Din acelasi aluat pufos din care am facut si cozonacul si melcii cu scortisoara, am pregatit si pasca pentru masa de Paste. O foarte buna Pasca cu branza dulce.

Pasca cu branza dulce

Ingrediente pentru Pasca cu branza dulce

pentru aluat:

pentru umplutura:

  • 500 gr branza dulce
  • 100 ml smantana
  • 30 gr gris
  • 10 gr faina
  • 100 gr zahar
  • stafide pe care le-am tinut in rom
  • o esenta de rom, vanilie, depinde de fiecare
  • 3 galbenusuri

pentru uns:

  • 1 galbenus
  • 3 linguri lapte

Mod de preparare pentru Pasca cu branza dulce

Se face un aluat. Procesul tehnologic il gasiti la linkul de la ingrediente.

Umplutura se face amestecand cu grija toate ingredientele de mai sus, obtinandu-se astfel o minunatie de pasta dulce.

Apoi am luat o bucata de aluat si am intins o foaie cam de 1 cm grosime, pe care am pus-o pe fundul tavii rotunde. Am impletit din aluat, in trei, un snur pe care l-am pus pe lateralul tavii.

Dupa care, cu o lingura am turnat compozitia de branza, apoi am nivelat-o usor pentru a nu trece peste marginile aluatului. Din o alta bucatica de aluat am facut o cruce pe care am pus-o deasupra. Am lasat totul sa mai creasca putin, la loc cald, pentru inca 30 minute.

Am pus in cuptorul incins si am lasat pasca pana s-a rumenit frumos.

Pasca cu branza dulce
Pasca cu branza dulcePasca cu branza dulce
Pofta buna!

5 Responses to Pasca cu branza dulce

  1. Liana10 spune:

    Ce pasca mare si frumoasa!
    Scuza-ma, daca tu esti Alina, cine-i Remi?

  2. Alice spune:

    Liana10, Remi este sotul meu…cel care maninca toate incercarile mele culinare :))
    mersi de vizita

  3. Alice spune:

    Si cel care face pozele e tot Remi, sotul meu. Te gandeai cumva ca am furat fotografiile de pe undeva?? :)) tare de tot!

  4. Stanescu Emilia spune:

    Buna ziua, Hristos a inviat !
    Cea mai grozava pasca am avut de Sfintele Pasti anul acesta, facuta dupa aceasta reteta. Gustoasa si aratoasa, am fost de-a dreptul fericita. Regret ca nu pot posta si fotografia.
    Multumiri si felicitari !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *