WordPress Templates

Ciuperci in aluat

Print pagePDF pageEmail page

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Ne trebuia o garnitura pentru un peste la gratar si pentru ca-mi ramasesera niste ciuperci in frigider, m-am gandit eu sa le pun alaturea… Nu stiu cat de inspirata a fost alegerea mea, dar sotului meu i-a placut (acum, na, ce sa faca si el saracul… doar n-are de ales :P). Va arat si voua ce minunatie de Ciuperci in aluat am facut. Reteta am gasit-o intr-o carte de bucate si cica li se mai spune si ciuperci in coca de clatite, dar mie mi s-a parut mai interesant sa le spun in aluat, aceasta deoarece compozitia de clatita este mult mai groasa decat cea de la clatitele pe care le preparam in mod frecvent. Si aceste ciuperci in aluat le puteti servi ca garnitura la peste la gratar, alaturi de rosii coapte sau ketchup de casa cu mult busuioc.

Ciuperci in aluat

Ingredientele pentru reteta de Ciuperci in aluat

  • ciuperci champignon – vreo 15 cred ca au fost
  •  un ou
  •  sare, piper
  •  vreo 60-70 gr faina
  •  100 ml lapte
  • 3 linguri de ulei 

Ciuperci in aluat

Mod de preparare pentru reteta de Ciuperci in aluat

Ciupercile au fost spalate si curatate. Daca ciupercile sunt mari, cum au fost cele cumparate de noi de la crescatorii de ciuperci din Iasi, pe care ii gasim zilnic in piata Alexandru, e indicat sa le taiati in felii nu foarte groase, cam 5 felii asa.

Din ou, lapte, faina, sare, piper si trei linguri de ulei  faceti un aluat de clatite, de consistenta mai groasa, dar totusi fluida.

Luati fiecare felie de ciuperca si treceti-o prin aluatul de clatita, apoi le prajiti pe ambele parti in ulei de floarea soarelui, la foc potrivit, pana se rumenesc frumos.

Le puteti consuma, asa cum am mai spus, alaturi de peste pregatit pe gratar, cu rosii coapte sau pur si simplu asa inmuiate cate una in ketcheup de casa cu mult busuioc sau sos de rosii.

Delicioase!

Pofta Buna!

Ciuperci in aluat Ciuperci in aluat

12 Responses to Ciuperci in aluat

  1. Florina spune:

    Foarte buna garnitura! Merge la orice friptura.

  2. Adela Zilahi spune:

    interesanta garnitura!

  3. pansy spune:

    uite ca la ciuperci pane nu m-am gandit ! faina idee !

  4. Monya spune:

    mmm……ce bine arata !!!! si cred ca e destul de potrivita combinatia ciuperci cu peste…mai ales cu un vin alb

  5. Andreea Elena spune:

    foarte frumos arata! super ideea! si cel mai important e ca v-au placut voua 🙂 …oricum sotul tau are un mare noroc cu o asa bucatareasa 😀
    Intr-un astfel de aluat merge dovlecel, rosie, vanata, mar, gogogele, patrunjel, salvie…

  6. Andreea Elena spune:

    1 extraordinar…merita! 😀

  7. Alice spune:

    Florina, da..au fost faine 🙂

  8. Alice spune:

    Adela..multumesc frumos…

  9. Alice spune:

    pansy…incearca si nu vei regreta :)) pup

  10. Alice spune:

    monya…a fost si vinul :))

  11. Alice spune:

    Andree elena, multumesc. …cit despre cit de norocos e sotul meu…las pe el sa spuna :))
    dovlecei pane facem si noi..si inca des…:)

  12. remik spune:

    Nu-i frumos sa ma laud singur cu propriile calitati, asa ca las pe altii sa aprecieze cit de … norocos sint :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *