WordPress Templates

Tort Milchschnitte – Tort pentru Miruna

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

A fost ziua fetiţei mele, Miruna, şi m-am gândit că ar fi bine să fac eu singură tortul. Mărturisesc că este primul tort pe care l-am făcut vreodată şi mai ales este primul tort făcut în aşa manieră de lucru. Sunt mulţumită că am reuşit să fac singură un tort, şi mai ales că am reuşit să realizez şi un decor cât de cât acceptabil şi mai ales având în vedere că nu  am nici un fel de experienţă în acest domeniu, fiind prima dată când am lucrat pastă de zahăr. Invitaţilor le-a plăcut tortul (acuma, na, ce puteau şi ei spune?! trebuie să fie ingăduitori şi mai ales diplomaţi…), Miruna a fost încântată, chiar dacă a fost puţin bolnăvioară. Aşa că vă rog să aveţi milă de mine, cei mai experimentaţi în ale torturilor şi ale pastei de zahăr, pentru că l-am făcut cu mare drag şi mai ales cu mare chin, alergând când la bucătărie, când la fetiţa mea care avea febra 39 şi vărsa din când în când….

Dar să nu o mai lungesc aiurea în explicaţii…

Aşadar am făcut un tort foarte delicios, pot spune şi eu că este cel mai bun tort pe care l-am mâncat vreodată, aşa cum a spus şi draga mea Felis, de la care m-am inspirat şi am preluat reţeta. Este vorba despre Tort Milchschnitte, pe care l-am îmbrăcat în pastă de zahăr.

Tort Milchschnitte

Ingrediente pentru Tort Milchschnitte

pentru blat:

  • 8 ouă,
  • 4 linguri apă
  • 2 linguri ulei
  • 12 linguri zahăr
  • 11 linguri făină
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt

pentru cremă:

  • 400 ml frişcă lichidă
  • 400 gr lapte condensat home made
  • 1 plic gelatină
  • 50 ml lapte

pentru însiropat:

pentru ornat:

  • pasta de zahar
  • biluţele de pe tort si trandafirii sunt cumparate (lipsă de timp şi de experienţă…) restul e făcut de mine…

Mod de preparare pentru Tort Milchschnitte

 Blatul: 

Se separă albuşurile şi se bat spumă tare. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, apă, ulei şi se bat bine cu mixerul. Peste acestea se toarnă apoi făina amestecată cu cacaua şi praful de copt. Se amestecă bine până se încorporează toată cantitatea de făină. Se pun apoi albuşurile bătute spumă şi se omogenizează totul foarte bine. Se toarnă această compoziţie într-o cratiţă tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor cam vreo 40 de minute, la foc moderat şi se încearcă de copt cu o scobitoare. Se lasă apoi la răcit şi se taie în 2 sau 3, depinde de fiecare.

 Crema:

Gelatina se pune la hidratat în puţină apă rece aporximativ 10 minute până devine ca un burete. Laptele condensat se amestecă cu 20 ml lapte. După ce gelatina este  bine hidratată, se dizolvă pe baie de aburi împreună cu 30 ml de lapte,  având grijă să nu fiarbă. Apoi se amestecă cu laptele condensat şi se adaugă şi frişca lichidă bătută bine cu mixerul în prealabil. Se dă crema la rece pentru o oră, timp în care se mai amestecă din când în când pentru a nu se întări complet.

Când blatul este racit se taie şi se însiropează bine cu sirop de zahăr ars, apoi se pune crema şi se dă la frigider pentru 2-3 ore. Se ornează după preferinţă cu frişcă, pastă de zahăr sau orice fel de glazură şi se ornează după priceperea fiecăruia.

Eu am ales să îl îmbrac în pastă de zahăr şi apoi am încercat sa îl ornez cât de cât. A ieşit un minunat Tort Milchschnitte, pe care vă las să vă delectaţi…..

Tort MilchschnitteTort Milchschnitte
Tort Milchschnitte
La mulţi ani, Miruna!

15 Responses to Tort Milchschnitte – Tort pentru Miruna

  1. […]   Anyway…. Tortul de anul acesta arata cam asa si povestea lui e simpla:    Interiorul: tortul milch schnitte    Exterior: pasta de zahar pentru imbracat pe exterior si pentru suportul figurinelor din vafa […]

  2. […] Interiorul l-am mai executat si cu alta ocazie, si anume la reteta aceasta: tortul milch schnitte […]

  1. Florina spune:

    Eu nu pot sa spun decat ca arata ca de pe revista si ca a fost foarte, foarte delicios!
    Felicitari mamico!
    Multumesc pentru reteta, candva o sa ma inspir si eu din ea 😉

  2. Alice spune:

    Multumesc Florina pentru cuvintele dragute. Stiu ca ti-a placut…ma bucur…

  3. Eu nu am mancat din el, dar pot spune ca arata foarte bine ! Felicitari !
    La multi ani Mirunei, sa fie sanatoasa si sa va bucurati de ea !

  4. Alice spune:

    multumesc sandrina. torturile tale sunt minunate.. eu inca sunt in liga mica :))

  5. Mihaela spune:

    La multi ani Miruna, sper ca te-ai facut bine sa mananci din tort 🙂 Pentru ca sunt convinsa ca a fost delicios 🙂

  6. Alice spune:

    da s-a facut bine cat de cit si a si papat din tort…

  7. sa-ti traiasca papusica si sa te bucuri de ea,eu am imbracat primul tort cu pasta de zahar a Lissei ,atunci mi-a iesit foarte bine ,daca te uiti ai sa vezi la Tort papusa Barbie,dar pe urma nu am reusit sa mai fac pasta,abia astept sa o fac pe a lui Vio

  8. Monya spune:

    tortul a fost demential (atat la aspect cat si la gust) !!!!
    asa ca sa va faceti o idee cam cat de mult mi-a placut, recunosc ca am savurat si portia sotului !!

  9. Alice spune:

    Multumesc Doinitza. Eu vreau sa incerc si pasta Lissei..de curiozitate.
    Monya…ce sa zic? ma bucur ca ti-a placut. promit ca il voi repeta, pt ca si noua ne-a placut foarte mult.

  10. Portali spune:

    Am incercat este super

  11. Alice spune:

    Portali, serios ai facut reteta? Atunci e bine…

  12. felis spune:

    Alice… Ma bucur foarte mult ca ai incercat reteta si ti-a placut… Este foarte frumos!! Pupici fetitei tale. ca am scapat ocazia sa ii zic de ziua ei La multi ani!
    Trebuie si eu sa incerc pasta de zahar… mi-a fost frica pana acum… tu esti mai curajoasa…
    M-ai intrebat la mine pe blog la un moment dat de ce pun blaturile la asamblat in cratita in folie… ti-am si raspuns. Pe concret… la acest tort, eu dupa ce am taiat blatul, am pus tot in cratita in care l-am copt folie alimentara umezita si am inceput asamblarea: am pus pe fundul cratitei partea de sus a blatului, l-am insiropat, am pus crema, si am continuat tot asa.. apoi in acea cratita l-am lasat cateva ore (de preferat peste noapte) la frigider. A doua zi se scoate prin rasturnare, dar te ajuti si de folie sa il scoti mai usor- va fi neted pe margini, iar partea de sus, daca la copt nu a iesit dreapta(mie mi se intampla)se va aranja de la faptul ca e pusa pe fundul cratitei si toata greutatea tortului insiropat va presa pe el si ii va da forma cratitei. Nu stiu cat de clara am fost… daca ai inteles ce am vrut sa zic.. Scuze ca ti-am ocupat atat de mult spatiu aici… Te pup si sarbatori luminate!!…

  13. Alice spune:

    Felis, multumesc pentru explicatiile amanuntite. Abia astept sa treca sarbatorile si fac iarasi un tortulet si voi pune in practica cele spuse de tine. Pasta fericit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.