WordPress Templates

Pasta de susan – Tahini facut in casa (home made)

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Am făcut Pasta de susan Tahini în casă. Şi pentru că mi-a ieşit şi sunt mândră de asta, o să pun reţeta şi aici, pe blog, poate mai încearcă cineva.

Pasta de susan - Tahini facut in casa (home made)

Ingrediente pentru Pasta de susan – Tahini facut in casa (home made)

  •  seminţe de susan – plic de 100 gr din supermarket 
  •  25 ml ulei
  •  răbdare

Mod de preparare pentru Pasta de susan – Tahini facut in casa (home made)

Se pun seminţele de susan într-o tigaie la foc mic, mestecând tot timpul pentru că se prăjesc foarte repede. Seminţele de susan nu trebuie să se rumenească ci doar să devina puţin casante şi lucioase.

Pasta de susan - Tahini facut in casa (home made)
Pasta de susan - Tahini facut in casa (home made)

Se trag apoi de pe foc şi se pun într-un bol înalt şi se mixează cu ulei. Aveţi grijă să mixaţi seminţele cu mixerul vertical, cu lama mică şi în reprize scurte. Nu ţineţi mixerul pe viteză mare şi nici timp îndelungat pentru că riscaţi să-l sticaţi. La viteză mică, în reprize scurte de câte 20-30 secunde, cu multă răbdare veţi obţine pasta de susan (tahini) atât de necesară pentru unele preparate arăbeşti. Nu a ieşit atât de fină ca cea din comerţ, dar pentru ustensilele casnice obişnuite cu care a fost prelucrată, eu sunt mai mult decât mulţumită.

O mai puneti pune in mojar si sa o mai zdrobiti.

Pasta de susan - Tahini facut in casa (home made)

*Raportul preţ – calitate bate de departe pe cele de pe raftul magazinelor cu specific.

Spor la lucru şi multă răbdare!

17 Responses to Pasta de susan – Tahini facut in casa (home made)

  1. […]   Deci il pui in robot, adaugi usturoiul tocat, ulei, pasta de susan, pe care o poti face super bine si in casa sau o poti cumpara, putintica boia de ardei si push.   […]

  2. […]  3 linguri de tahini (pastă de susan) […]

  1. hapleablog spune:

    Cu siguranta vom incerca asa ceva. Te-am adaugat in blogroll pe Blogul lui Haplea. Succes in continuare!

  2. Florina spune:

    Daca ma crezi nu am auzit pana acum de aceasta pasta, dar pare interesanta. La ce mancaruri se foloseste? La kebab, shaworma?

  3. Florentina spune:

    Acum am realizat ca nu consum suficiente seminte si procedez foarte rau .
    Multumesc ca mi-ai deschis ochii !

  4. Mihaela spune:

    Felicitari pentru rabdarea pe care ai avut-o pentru pasta de susan, eu am cumparat-o, dar din fericire nu a costat mult. Ai un premiu care te asteapta la mine pe blog, sa ai o zi placuta!

  5. Alice spune:

    haplea, multumesc pt vizita si pt ca m-ai adaugat in blogroll. Te voi vizita cit mai des pt ca imi place ceea ce faci acolo.
    Florentina, nici eu nu maninc suficiente seminte..mare rusinica.
    Mihaela, si eu as fi cumparat-o , dar din lipsa de chef de mers pina la magazinul arabesc….am zis ca hai sa incerc singurica. Multumesc pt premiu…nu ma asteptam.

  6. Alice spune:

    Florina, pasta de susan (Tahini) se foloseste la citeva preparate din bucataria araba, nelipsita din vestitul humus. Eu o voi folosi acusi la o salata de vinete cu tahini, pregatita special pt invitatii ce vor veni sa o serbeze pe Miruna. Sunteti asteptati si voi 😉 O voi mai folosi si la alte citeva mancarruri specifice …dar…mai incolo..pe blog noutatile.

  7. Florina spune:

    Multumim de invitatie! Salata de vinete e printre preferatele mele 😉

  8. Lily spune:

    Arata tare bine..o sa incerc si eu… te-am trecut si eu in lista mea de bloguri..multumesc…o primavara placuta…

  9. sarah spune:

    ma felicit pentru descoperirea retetei.haha,glumesc de fapt.felicitari tie ca ai postat-o.daca ai sti tu de cand o caut!!!ma pun pe treaba ca aveam in plan un hummus si chiar n-am tahini.pupic!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.