WordPress Templates

Cartofi cu malai

Print pagePDF pageEmail page

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu    

De Revelion am făcut o garnitura nouă pentru friptura de rata la cuptor. Căutând pe net am găsit o reţetă simplă şi destul de bună, am mai adaptat-o puţintel astfel încât v-o prezint şi vouă: Cartofi cu malai.
Later edit: aceasta garnitura o tot folosim la noi in Tara bucatelor, astfel ca am refacut pozele si le-am postat din nou, pe cele noi si frumusele 🙂

Cartofi cu malai
 

Ingrediente pentru Cartofi cu malai

  • cartofi – cam 1 kg
  •  sare
  •  ulei de măsline
  • ulei de floarea soarelui
  •  câteva fire de pătrunjel poaspăt tocat mărunt (optional!)

Mod de preparare pentru Cartofi cu malai

Cartofii se curăţă de coajă se spală bine cu apă rece şi se taie în felii mari şi groase sau cuburi. Se pun la fiert în apă cu sare, cam 20 de minute, astfel încât se fie fierţi doar pe jumătate. Se lasă să se răcească puţin.

Se iau câte unul, se umezesc cu ulei de măsline după care se trec prin mălaiul amestecat cu sare şi pătrunjel tocat.
Se pun pe rând în tavă şi se stropesc cu ulei de floarea soarelui. Se dau apoi în cuptorul încins aproximativ 40 de minute, la început la foc mare după care flacăra se reduce.   
Sunt o garnitură frumoasă, comestibilă şi altceva decât clasicii cartofi la cuptor.
Pofta buna!
Cartofi cu malai
Cartofi cu malai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.