WordPress Templates

Ozzy – un caine adevarat !

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Astăzi, am aflat ca am un câine în casă. Nu pet, nu câine de „canapea”, ci un câine de adevăratelea. Adică acel câine puternic, curajos, care nu se dă în lături de la nimic pentru tine şi familia ta, acel câine care te face să îţi doreşti să îl ai lângă tine.

De obicei câinele nostru, Ozzy, un boxer fără prea mult pedigree, doarme toată ziua, pupă pe cei care ne intră în casă, fugăreşte pisicile doar pentru simpla lui plăcere de a alerga, mănâncă orice, băleşte când vede morcovi şi mămăligă.
Se lasă smotocit de copii, tras de fălci şi întins ca un elastic. Dar cel mai mult îi place să fie primit în pat (când dormi)  şi nu ştiu prin ce tehnică reuşeşte să se întindă în tot patul până ce tu renunţi şi dormi, eventual, pe jos. Ce mai!…e câinele ideal, pe care oricine şi l-ar dori ….nu-i aşa?! Ei bine…..este câinele ideal….pentru că astăzi acest câine mi-a salvat casa, familia şi poate …de ce nu? şi viaţa.

Ziua de Moş Neculae, mare sărbătoare, ora 10:50. Tocmai ce am terminat de hrănit bebele cu nişte fructe, am pus nişte legume la fiert pentru prânz şi am zis să mă delectez la calculator, cu o cafea proaspătă şi mai trimit şi câteva emailuri. Aşa că mi-am instalat copilul la joacă pe covor….mi-am deschis contul de poştă şi am sorbit câteva guri de cafea….tv-ul mergea în gol…cu puţină muzică de fundal….

Dintr-o dată de pe hol se aud nişte zgomote aproape imperceptibile, ceva ca un hârşâit de mobilă şi apoi nişte sunete creepy pe care le scotea al meu Ozzy. Mârâia înfiorător, mârâitul acela pe care îl scot câinii când îşi arată colţii înspăimântători…mârâit pe care îl cunosc foarte bine din filme, nicidecum să-l mai fi auzit până acum la mine în casă, la Ozzy al meu. El poate să cânte în timp ce tu îl acompaniezi la muzicuţă, dar nicum să scoată aşa sunete. M-am dus să văd ce l-a apucat aşa dintr-o dată şi mi-a îngheţat sîngele în venă. Uşa apartamentului meu era deschisă! Ozzy s-a uitat la mine spunându-mi cu privirea lui caldă şi blândă: „gata, e în regulă!…..”

Mi-am revenit cu greu …l-am pupat şi l-am răsplătit cu nişte pişcoturi. Sunt mândră de el şi nu-mi pare rău că am un câine în casă.

Acum doarme liniştit….

4 Responses to Ozzy – un caine adevarat !

  1. remik spune:

    Si odata cu el dormim si noi mai linistiti. Dupa ce mai montam la usa un lant si un zavor… Stam baricadati ca intr-un seif de banca, doar ca avem un cîine de paza la intrare. Isi merita pe deplin mamaliga dupa care baleste cu atita truda!

  2. Monya spune:

    mai…sa va traiasca cainele si sa va apere de orice rele…desi astfel de evenimente nu sunt de dorit !!!!!!!!!!

    Bravo Ozzy !!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Anastasia spune:

    E adorabil, atat de mult ii iubesc nici nu pot sa-ti redau e rasa mea preferata, cred ca sunt cei mai buni caini, caracterul lor si cat sunt de atasati de stapani nu te pot lasa deoparte, am avut o catelusa boxer pe nume Irma pe care parintii mei mi-au rupt-o de la suflet in clasa a 7-a au dat-o la o doamna care nu sta la bloc ca noi si avea curte si mama nu a mai vrut sa o tinem a motivat ca s-a saturat sa stranga parul din apartament si a dat-o, am plans dupa ea foarte mult timp 🙁 Povestea ta m-a impresionat, felicitari pentru Ozzy, cine stie cum se desfasura situatia in lipsa lui :-* :-* :-*

  4. Raluca spune:

    Catelus scump si curajos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.